САМОХРАНЕ МАЈКЕ ИЗ СЕВЕРНЕ МАКЕДОНИЈЕ СЕ УДРУЖИЛЕ и направиле јединствен БРЕНД Праве одећу која се носи ШИРОМ СВЕТА, а део зараде иде у ШКОЛОВАЊЕ њихове деце (ФОТО, ВИДЕО)

Македонски бренд одеће праве самохране мајке, а носи цео свет. Бастет Ноир је иновативна предузетничка иницијатива иза којег стоје искључиво жене - самохране мајке.
b
Фото: Printscreen/Instagram/bastetnoir

Пре једну деценију, бренд је почео као прва онлајн продавница која подржава балканске дизајнере који практикују еколошки начин производње у време када одржива мода и онлајн трговина нису били познати појмови у овим крајевима.

Бастет Ноар је одржив модни бренд чији се дизајни раде по наруџби према специфичним мерама клијената. Сваки комад је направљен од материјала из залиха и произведен локално од заједнице самохраних мајки у Северној Македонији.

Како је једном приликом истакла Даниела Милошеска, оснивачица и извршна директорка, комплетан профит који остваре реинвестирају у развој послова који су у власништву ових жена, као и подршку школовању њихове деце.

Такозвани Женски фонд је формиран у јулу 2020. године и функционише путем напојница. Када одаберете жељени модни комад и дођете до плаћања, биће вам понуђена опција да оставите "бакшиш". На крају месеца, цела сума коју донирате директно иде студију који је у власништву жене која је направила модел који сте изабрали.

Како се истиче на званичној страници бренда, циљ ове иницијативе је пружити овим женама шансу да се боре у земљи где је њихова просечна месечна плата мања од 300 долара.

 

Износ који зараде као бакшиш ће им, како се додаје, помоћи да покрију део својих месечних трошкова као што су грејање, вода и струја.

Ово ће им омогућити да инвестирају у раст свог пословања и побољшају квалитет одеће, истичу.

Овај бренд нуди јединствен приступ онлајн куповини и куповини одеће уопште. Бренд нуди асортиман хаљина, комбинезона, костима и капута који се могу израдити по тачним мерама које клијент достави, уместо стандардних бројева за које сматрају да не одговарају свакој грађи.

Како објашњавају, користе се материјали који су доступни у ограниченим количинама јер су одбачени од већих модних кућа. То значи да је број комада по моделу који нуде такође ограничен.

Бастет Ноар је и ове сезону у тренду, захваљујући новој колекцији "The Fields of Gold".

Капути и женски костими су најскупљи, па неки модели коштају и до 400 долара.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести