Синиша Мали са ММФ-ом о реформи Пореске управе

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали разговарао је данас у Београду са Делегацијом Међународног монетарног фонда коју предводи Џејмс Роуф о трансформацији и модернизација Пореске управе која је у току, а која би ту институцију требало да учини ефикаснијом, као и да унапреди рад пореског система.
Sinisa Mali MMF/Fonet
Фото: FoNet

Саговорници су се сагласили да је у питању важан процес који треба да се уради темељно и на системски начин, а први резултати би требало да се виде крајем 2019. године.

Постављени су амбициозни циљеви, а једна од важних тема у оквиру трансформације рада Пореске управе је и убрзан и ефикаснији повраћај ПДВ-а, сложиле су се две делегације.

Мисија ММФ-а борави у Београду од 24. септембра до 4. октобра, а поводом првог разматрања резултата спровођења новог програма макроекономских и структурних реформи, подржаног Инструментом за координацију политике "Тхе Полицy Цоординатион Инструмент" (ПЦИ).

Србија и Мисија ММФ су након успешно завршеног трогодишњег Станд-бy аранжмана у јулу ове године започели нови аранжман, ПЦИ, који је нефинансијски аранжман, има саветодавну улогу и оријентисан је на спровођење структурних реформи.

Нови аранжман је одобрен за период од 30 месеци, а је планирано је да пет пута и то на шест месеци буду разматрани резултати.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести