Смањене акцизе на гориво за 10 одсто, продужена забрана извоза млека

БЕОГРАД: Влада Србије је обновила уредбе и одлуке о нафтним дериватима и гасу, тако да је важење Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте продужено до краја јануара.
c
Фото: Tanjug (shutterstock.com/Oleksii Bilyk, ilustracija)

Како би се омогућило несметано снабдевање тржишта дериватима нафте и очувао стандард грађана, Влада Србије донела је одлуку о привременом смањењу износа акциза на поједине деривате нафте за 10 одсто, саопштено је из владе.

Привремено је до 7. јануара продужена забране извоза евро дизела, док ће одлука о привременој забрани извоза и изношења природног гаса важити још месец дана.

Продужена забрана извоза млека и млечних производа до 31. јануара

Забрану извоза млека и млечних производа Влада Србије данас је продужила до 31. јануара наредне године, а донето је и више других важних одлука.

У саопштењу се наводи да је усвојен и Предлог закона о потврђивању Споразума између Европске уније и Републике Србије о учешћу у програму "Еразмус+".

Истиче се да је одржавање пуноправног учешћа у том програму једна од обавеза Србије на путу ка чланству у ЕУ.

Усвојена је и Одлука о образовању Координационог тела за сузбијање сиве економије, те да су тако обезбеђени услови за даље ефикасно спровођење мера предвиђених Програмом за сузбијање сиве економије и активности из Акционог плана.

Одлучено је и о образовању Координационе комисије за усклађивање, односно координацију инспекцијског надзора у Србији због формирања нових министарстава у чијој надлежности је инспекцијски надзор.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести