Спремни да помогнемо у исплати дела зарада

БЕОГРАД: Држава је спремна да помогне у исплати дела зарада фирмама којима посао буде обустављен или претрпе директне последице изазване корона вирусом, као једну од социјалних мера, изјавио је председник Александар Вучић.
vucic
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Колико будемо могли да помогнемо, помоћи ћемо, поручио је председник на прес конференцији.

Додао је и да је чуо питања колико ће НБС да штампа новца, те одговорио - "Ни динар!".

Поновио је да је финансијски систем припремљенији, озбиљнији и одговорнији него икада.

Спремамо се и за теже време, које предстоји. Морамо да се понашамо одговорно, да нам се не понове 2009. и 2010. Морамо да будемо одговорнији, него икад раније, указао је председник.

Како је приметио, зна да у Србији сада има "седам милиона председника", те да се сви разумеју у све и знају шта треба да се ради, и да баш зато зове грађане да будемо јединствени и уједнињени.

А, ја ћу кључне одлуке да доносим, видеће се наредних неколико дана, као што сам чинио и у претходних седам година и бићу с грађанима када је најтеже, рекао је Вучић.

Председник је поручио да сви заједно морамо да победимо ову пошаст, јер она представља изазов за све, за економију, али, пре свега, за животе људи.

Да будемо уједињени и јединствени. Нема разлога за панику. Ни што се намирница тиче. Сви они који производе дезинфекциона средства и све друго у нашој земљи, неће моћи да извозе, рекао је Вучић.

Додао је да очекујемо велику помоћ од Кине, као и да ће се видети с мађарским премијером Виктором Орбаном, "данас, сутра", како би усагласили акције и око корона вируса, како да се реши питање транспорта, како да заштитмо земље.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести