Србија ће моћи да се снабдева гасом из Каспијског региона

БАКУ: Србија ће преко гасне интерконекције са Бугарском имати везу са Јужним гасним коридором и могућност снабдевање природним гасом из Каспијског региона, Средњег истока, као и снабдевање са ЛНГ терминала у Грчкој, изјавио је данас у Бакуу помоћник министарке рударства и енергетике Раша Којчић.
с
Фото: FOTO TANJUG/MRE/ ZORAN PETROVIC/bs

То је део енергетске политике коју спроводи министарство и која ће осигурати дугорочну стабилност у снабдевању гасом, рекао је Којчић, у разговору са министром енергетике Азербејџана Парвизом Шахбазовом.

Којчић је, такође, истакао да је Србија отворена за све могућности диверзификације извора и праваца снабдевања природним гасом.

"А, изградњом интерконекције са Бугарском, што је део политике регионалног повезивања које спроводи Министарство рударства и енергетике, добићемо могућност да се повежемо на Јужни гасни коридор", навео је Којчић, саопштило је министарство.

Циљ Србије је, како је рекао, дугорочна стабилност у снабдевању гасом.

Којчић и Шахбазов састали су се током Осмог министарског састанка Саветодавног већа Јужног гасног коридора, који се одржава у Бакуу и разговарали о унапређењу односа у гасном сектору и сарадњи у другим областима енергетике.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести