Србији одобрен споразум о струји по повољним условима

Председник Азербејџана Илхам Алијев изашао је у сусрет молби председника Србије Александра Вучића за помоћ у обезбеђивању довољних количина електричне енергије и рекао да је Србији одобрен међудржавни споразум о куповини струје из Азербејџана по повољним условима, саопштено је данас из Вучићевог кабинета.
struja dalekovod
Фото: pixabay.com

Како се наводи, Вучић је на 25. годишњицу успостављања дипломатских односа са Азербејџан разговарао телефоном са Алијевим, а двојица саговорника сагласила су се да су за четврт века Србија и Азербејџан изградили добру сарадњу, унапређену до нивоа стратешког партнерства.

Вучић је рекао да је Србија снажно опредељена за даље јачање односа са Азербејџаном, заснованих на пријатељству и међусобном разумевању.

У разговору је било речи о конкретним предлозима за наставак сарадње, као и о бројним актуелним питањима од значаја за обе земље.

Вучић је захвалио Азербејџану на поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије и истакао да је Србија чврсто опредељена за поштовање међународног права и неповредивости граница свих чланица Уједињених нација.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести