Сутра конкурс за 1.000 радника у Лидлу, у НС 40 места

БЕОГРАД, НОВИ САД: Компанија Лидл Србија објавила је да ће сутра расписати конкурс за запошљавање више од 1.000 продаваца у великом броју градова широм Србије.
lidl zrenjanin
Фото: Tanjug

Лидл ће оперативно пословање почети током 2018. године, истовременим отварањем између 10 и 20 продавница, наводи се у саопштењу ове компаније. 

Лидл ће расписати конкурс за радна места у Београду, Бору, Индији, Лесковцу, Нишу, Новом Саду, Јагодини, Кикинди, Крагујевцу, Крушевцу, Панчеву, Смедереву, Сомбору, Суботици, Шапцу, Ужицу, Вршцу и Зрењанину. 

Поред Београда, где се планира запошљавање око 300 радника, Лидл ће у сваком од поменутих градова запослити више од 40 продаваца. 

Лидл ће отворити конкурс за радна места и у Новом Саду, где планира да запосли више од 40 продаваца. Компанија Лидл Србија је потврдила да је купила две локације у Новом Саду, у Булевару Војводе Степе и на Футошком путу. Из Лидла напомињу да ће, без обзира на расписан конкурс и статус градње, накнадно бити саопштено које ће продавнице бити отворене у првом таласу.

“Лидл Србија ће будућим колегама понудити конкурентне радне услове, у погледу накнаде и радног окружења. Продавци у Лидлу имаће петодневну радну недељу, а електронска евиденција радног времена омогућава плаћање прековременог рада по систему ''сваки минут се плаћа''", истиче се у саопштењу. 

Објашњавају да се расписивањем овог конкурса започиње највећи, али не и последњи талас запошљавања у Србији. 

"Наш циљ је да купцима широм Србије понудимо најбољи однос цене и квалитета по коме је Лидл препознат у свету, па ћемо, у складу са ширењем мреже и потребама пословања, наставити са запошљавањем", поручује руководилац корпоративних комуникација Лидла Србија, Мартина Петровић. 

Заинтересовани кандидати који желе да раде у наведеним градовима, могу се пријавити путем сајта - karijera.lidl.rs.

Потребно је да имају минимум средњу стручну спрему, док је искуство у раду са купцима предност, али не и обавезујући услов. 

У складу са Лидловим јединственим моделом пословања, додају, задаци запослених у продавници се не раздвајају према позицијама, па продавци имају различита задужења, од рада на каси, преко рада у пекари и услуживања купаца, до послова слагања робе. 

"У склопу темељних припрема за успешно обављање радних задатака, Лидл ће свим будућим запосленима организовати свеобухватну плаћену обуку, која има за циљ уводење у посао и оспособљавање запослених за рад", закључује се у саопштењу.

Дневник, Танјуг

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести