Телеком иде у корпоративне обвезнице - рок за упис 30 дана

БЕОГРАД: Скупштина акционарског друштва "Телеком Србија" донела је одлуку о издавању 2,35 милиона корпоративних обвезница чија је укупна номинална вредност 23,5 милијарди динара, наводи се у документима објављеним на интернет страници те компаније.
telekom
Фото: Ilustracija

Појединачна номинална вредност обвезница је 10.000 динара, а оне се у дематеријализованом облику издају за квалификоване инвеститоре, наводи се у одлуци коју је јуче донела скупстина овог акционарског друштва.

Рок за упис обвезница биће 30 дана од дана ступања на снагу одлуке Скупштине, а емисија ће се сматрати успелом ако у том року буде уписано најмање 50 одсто понуђених обвезница.

Обвезнице се издају ради финансирања пословних потреба "Телекома Србија", укључујући рефинансирање постојећих финансијских обавеза и финансирања унапређења пословних активности.

Рочност обвезница је пет година, а купонска каматна стопа је 3М БЕЛИБОР + 2,95 п.п. годишње.

Обвезнице су необезбеђење, односно негарантноване, а имају фиксно доспеће што значи да ће се главница у целости отплаћивати на дан доспећа.

Према подацима Централног регистра хартија од вредности, Република Србија је власник 58,1 одсто акција Телекома, 20 процената је у власништву саме компаније, а 21,8 посто акција је у рукума физичких лица.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести