Телеком представио 5Г сервис - Лучић истакао да су спремни

БЕОГРАД: Телеком Србија данас је на конференцији Телфор представио примену 5Г технологије и омогућио тестирање, а генерални дирецтор ове компаније Владимир Лучић рекао је да су спремни за ту технологију коју очекује следеће године.
5G mreza
Фото: pixabay.com

„Аукција за 5Г биће следеће године, а кључно је да ће Телеком одмах покрити значајан део територије Србије са сигналом, али такође и са сервисима“, рекао је он.

Лучић је казао да је Телеком спреман за 5Г технологију чим добије фрекфентни опсег.

“Спремни смо на два начина, уложили смо у инфраструктуру и оптичку и базних станица, а пуно тога радимо када крене 5Г да људи виде бенефите самих сервиса”, рекао је он.

Лучић је оценио да 5Г доноси преокрет у развоју, навео да је кашњење у преносу мало, што ће довести до убрзане роботизације, развоја вештачке интелигенције, сензорфа, возила на аутоматско управљења.

“Овде демонстрирамо практичан сервис, утакмицу са 5 камера, сваки корисник може да креира свој пренос за себе, моћа ће да бира камеру, да врати гол, захваљујући 5Г технологији свако ће гледати утакмицу како жели”, рекао је он на демострацији овог 5Г сервиса пред Телфор.

Лучић је истакао да ће са развојем 5Г многе индустрије доживети процват и да је Телеком за развој ове мреже једини подржан од Европске инвестиционе банке на Западнпм Балкану.

Стратешко партнерство са Ериксоном и Водафоном око 5Г, и фонд за развој стартапа, потрудићемо се да будемо међу најактивнијима у развоју кад 5Г крене, а нека решења и понудимо другима, навео је он.

Извршна директорка за стратегију и дигитал Телекома Србија, Натали Делић, детаљно је представила рад 5Г сервиса преноса утакмице и истакла да је ова компанија посвећена развоју и других сервиса који ће користити ту технологију.

О вредности партнерства са Телекомом Србија и даљој сарадњи говорио је директор Ериксона за шест држава ЗБ Антонио Пасарела.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести