Вучић: Руска и Кинеска поуда за Бор валидне,задовољни смо

АЛПБАХ:  Председник Србије Александар Вучић потврдио је данас да су две од укупно три понуде пристигле на тендер за приватизацију РТБ Бора валидне - кинеска и руска. 
rtb bor, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео), илустрација

Вучић је рекао да не зна шта је њихов садржај, али да су две од три валидне и да, што је њихова међусобна конкуренција снажнија, то ће бити боље за нас. "Када решимо питање РТБ Бора, имамо сигурност, имао будућност. То је велика ствар за будућност Србије", рекао је председник.

Решавање тог питања допринеће увећавању броја запослених у будућности, омогућиће изградњу нових саобраћајница ка истоку Србије.Подсетио је да се ради брза саобраћајница или аутопут до Пожаревца, а затим да се од Пожаревца да се иде ка тзв. "дунавској магистрали" - Великом Градишту, Сребреном језеру, Глипцу и Доњем Милановцу,а и ради се и пут Петровац -Крепољин, Крепољин-Жагубица...

Остаје да се направи и добра веза са Кучевом, додао је он."То је велика ствар за Србију", рекао је Вучић, рекавши да онда и за исток земље има више наде.

Подсетио је на пример Зрењанина, истакавши да кад дође једна велика кинеска компанија онда дођу још три друге."И једни и други су мноћни и снажи, верујем да то може да буде од великог интереса. Руси имају добар рудник у Чељабинску, и Кинези имају изванредне руднике...РТБ је апсолутно кључ за исток Србије", закључио је Вучић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести