За помоћ државе до сада је јавило 230.000 привредних субјеката

БЕОГРАД: Око 230.000 привредних субјеката пријавило се за коришћење помоћи коју је држава предвидела за њих, а будући да је преостало још два дана за пријаву очекује се да ће тај број бити већи, изјавио је данас помоћник министра финансија Драган Демировић.
radovi, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Он је на онлине конференцији "Економија Србије, дан после" рекао да се толики број привредника пријавио за помоћ закључно са јучерашњим даном и додао да ће тим мерама практично бити обухваћено 800.000 лица.

„Као друштво и привреда показали смо одговорност и они који нису угрожени најавили су да неће користити мере и препустиће их онима којима су потребније. То је важно и показује да они схватају каква је ситуација и колико је тешко пословати сада и колики значај има одржавање ликвидности“, рекао је Демировић.

Он је указао да је цело друштво показало велику одговорност у овим околностима и додао да је било важно обезбедити спровођење мера из реалних извора, а без угрожавања макроекономске стабилности.

Рекао је да смо прошле године били у узлету што се тиче нових запошљавања и раста и да верује да када ова криза прође да ћемо моћи са тиме да се наставимо.

Каже да су предузете мере правовремене, да су правилно осмишљење и технички припремљене.

Било је битно да их осмислимо на начин да буду спроводиве и да се може вршити контрола исправности примене, рекао је Демировић. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести