Зорана Михајловић: ЕПС може и мора да ради боље

БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике и потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић је у разговору са челним људима Електропривреде Србије истакла да је ово предузеће једно од најважнијих у земљи али може и мора да ради боље.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Нагласила је да министарство које води планира да све што ради учини најбољим могућим, да то укључује подршку јавним предузећима и људима који их воде, али да то очекује и од њих.

Михајловићева је најавила да ће министарство покренути измене неколико важних закона, пре свега Закона о енергетици, о ефикасном коришћењу енергије, затим о рударству, као и израду новог Закона о обновљивим изворима енергије.

Како се наводи у саопштењу Министарства рударства и енергетике, генерални директор Електропривреде Србије Милорад Грчић упознао је министарку са пословањем ЕПС-а и пројектима који се тренутно реализују.

Реч је пре свега о изградњи постројења ТЕ Костолац, модернизацији система ТЕНТ А и адаптацији бродске преводнице у саставу ХЕ Ђердап 2.

Директором ЕПС дистрибуције Бојан Атлагић је говорио о стању и одржавању мрежа и о мрежаринама, постојећим улагањима и плановима за наредни период.

Било је речи и о квалитету струје, о томе како да се испорука побољша, те да се изградњом и одржавањем мреже, новим трафо-станицама и далеководима унапређује квалитет електричне енергије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести