МОЖЕ ЛИ СЕ ПРЕЖИВЕТИ СА 500 ЕВРА Ево одговора НЕКИ СУ БИЛИ БРУТАЛНИ

Може ли се живети у Београду са 65.000 динара?", гласило је питање једног деветнаестогодишњака из Смедерева на друштвеним мрежама, који се соучио са дилемом да ли је овај новац на месечном нивоу довољан за живот у престоници.
a
Фото: Dnevnik.rs

Како прича, тренутно станује у Београду, а сви огласи за посао на које је наишао, нуде зараду од 50 до 70.000 динара.

- Чујем да доста људи каже како је то лоше - додаје. На питање да ли има могућност да живи са још једном или две особе, те уједно смањи трошкове рачуна, наглашава да то није опција.

- Немам опцију, а и није ми жеља да живим у Београду. Ту сам због много којих разлога. Углавном хвала на саветима, јако ми значе јер ми је тешко јер не знам где ћу, шта ћу, јесам млад, али морам да почнем да нешто радим, добијем искуства... - одговара, појашнавајући да у Смедереву има своју кућу и да је све много јефтиније него у престоници.

"Ако хоћеш да живиш, а не преживљаваш"

Међу коментарима, издваја се и један у ком га један корисник саветује да "живот у мањем граду није лош уопште".

- Не заноси се Београдом као неким животом, као што већина људи овде каже, ако хоћеш да живиш, а не преживљаваш у већини случајева ћеш да радиш много и имаћеш неки динар, али ће вероватно страдати све остало.

То не значи да не треба да се цимаш, напротив, треба да будеш вредан и да радиш и на себи и на искуству, али да сам на твом месту видео бих прво ту да започнем нешто, стекнем неко искуство и дорадим шта мислим да треба, па тек онда направио скок. Рад побеђује све, тако да немој да се обесхрабрујеш, само гурај напред и паметно - стоји у коментару.

Било је и оних који су пак са друге стране били брутално искрени.

- Не можеш са тим парама да преживиш у Београду, а да изнајмљујеш стан. Осим ако живиш на нудлама, бојлер палиш само пре туширања и тако даље.

Било је и примера који зарађују око 1.000 евра, па опет кажу да то није довољно.

- Машински инжењер овде, 115к плата, да немам свој аутомобил могао бих океј да живим. С обзиром да возим тешко искрено да је и моја плата довољна. Београд је постао град где без 150к не може нормално да се живи.

- Имам плату 100к, жена 80к, свој стан, двоје мале деце и опет је да кажем борба. Тако да стојим иза тог ‘не’.

Курир

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести