Нови правни саветник Агрокора "Kirkland&Eli Internešenal"

ЗАГРЕБ - Међународна адвокатска канцеларија "Kirkland & Eli Internetional LLP" координисаће правне саветнике у даљем процесу ванредне управе и реструктурирања Агрокора уместо Адвокатског друштва "Шаворић & Партнери", којем је ангажман истекао 28. априла, саопштено је из хрватског концерна.
agrokor
Фото: EPA/Antonio Bat

У саопштењу, које преноси портал Seebiz, наводи се да из Агрокора подсећају да је након отварања поступка ванредне управе, ванредни повереник Анте Рамљак ангажовао Адвокатско друштво "Šavorić & Partneri" на пословима пружања интервентног правног саветовања у првим данима рада ванредне управе.

Ова адвокатска фирма је, између осталог, асистирала приликом преговарања уговора о кредиту с предношћу намирења, успостављања интерних процедура и организације правних задатака, као и почетне комуникације с надлежним судом, објашњавају из Агрокора.

"Ангажман наведеног адвокатског друштва у погледу интервентног правног саветовања договорен је у трајању од 10. априла закључно са 28. априлом. У последњој недељи априла, ванредни повереник је у име Агрокора д.д. ангажовао међународну адвокатску кућу ''Kirkland & Eli Internešenal'' која ће координирати даље правне саветнике у наставку процеса ванредне управе и у процесу реструктурирања", пише у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести