Наредне недеље на Новосадском сајму Међународни пољопривредни сајам

На Новосадском сајму се од 15. до 21. маја одржава 85. међународни пољопривредни сајам, на којем ће наступити више од 1.500 излагача из 30 земаља, а биће представљени производи и услуге из још толико држава.
poljoprivredni sajam, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Ту највећу сајамску приредбу из области аграра у региону ће, како се очекује, отворити министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

Земља-пријатељ 85. међународног пољопривредног сајма је Француска, која ће се представити на колективној изложби, а тако ће се представити и привредници из Аустрије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Холандије, Италије, Израела, Кине, Мађарске,  Шпаније и Туниса.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и ове године је подржало организовање Националне изложбе стоке, на којој ће бити 1.600 живих експоната. У оквиру изложбе „Квалитет више” представиће се органски произвођачи, производи с ознаком географског порекла и први пут српске крафт-пиваре.

Као и увек, изузетно богата и разноврсна биће Изложба пољопривредне механизације, која ће ове године окупити више излагача него лане, који ће своје производе изложити на више простора, а експонати ће моћи да се купе по повољним ценама. Осим чланица Пословног удружења увозника и извозника пољопривредне механизације, представиће се и други дистрибутери и заступници који послују у нашој земљи, као и компаније из Аустрије, Чешке, Индије, Италије, Немачке, Турске, Румуније, Словеније и Украјине.

Током 85. међународног пољопривредног сајма у Конгресном центру ће бити одржани стручни скупови, конгреси, предавања и конференције на којима ће привредници и стручњаци из многих области размењивати знања и искуства. Биће одржани и међународни Б2Б сусрети, а излагачи ће представити најновије производе.

Традиционално се за посетиоце с купљеним улазницама организује поклон-игра, а ове године припремљено је три вредна поклона – два тракатора „беларус 622” и „yон дир 5045 д”, као и рото фреза “хисарлар”.

Капије Новосадског сајма отворене су од 9 до 19 часова, а улазница кошта 600 динара. За колективне посете улазница кошта 400 динара, док је за пензионере и децу од 7 до 12 година улазница 200 динара, колико кошта и за колективне посете ђака и студената. Породични дан је у петак, 18. маја, када ће куповином једне улазнице од 600 динара ову сајамску манифестацију да посете родитељи и деца.

Д. М.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести