Недимовић најавио атлас прехрамбене индустрије Србије

БЕОГРАД: Сазрело је време да се прехрамбена индустрија нађе у нашем фокусу, изјавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић и најавио да ће министарство које води у наредном периоду направити први атлас прехрамбене индустрије Србије и донети уредбу која се тиче нових технологија.
nedimovic, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Бранислав Недимовић, фото: Танјуг/Сава Радовановић

Он је на панелу Јачање привреде-национални брендови и иновације у оквиру Ре самита који су организовали Адриа медија група и Привредна комора Србије објаснио да је доношење уредбе о новим технологијама мотивисано тиме што су застареле технологије, поред недостатка радне снаге и неопходног смањења трошкова, главни проблеми ове гране.

„Уредбом нећемо везивати људе за број новозапослених него искључиво за примену нових технологија. Идеја нам је да ће инвеститор који буде желео да инвестира, а излази из оквира ИПАРД- а на пример када је реч о великом инвеститору, имати могућност да се за прерађивачке капацитете пријави код државе, при чему га нећемо везивати за број новозапослених“, објаснио је Недимовић.

Када је реч о атласу прехрамбене индустрије, чију израду је најавио, рекао је да то неће решити ниједан проблем, али ћемо бар знати шта имамо а шта не.

"Знаћемо рецимо колико у сваком делу наше земље имамо складишних капацитета, колико силоса, који су им капацитети, ко њима пледира и на основу тога знаћемо где нам чега фали. Силоси су само пример, а тако ћемо имати преглед и у осталим областима", навео је Бранислав Недимовић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести