Нови живот „Агрожива” у Житишту

Фирма „Премијум чикен“, која у Житишту послује у објектима некадашњег гиганта „Агрожив“, бележи све боље резултате и шири производњу и мрежу коопераната.
Saša Stojanović Foto: privatna arhiva
Фото: Саша Стојановић Фото: приватна архива

– Сада је овде запослено 285 људи – каже генерални директор компаније „Премијум чикен“ Саша Стојановић. – Томе треба додати и око 370 коопераната, а цео систем у који је фирма укључена има више од 2.000 радника. Од преузимања „Агрожива“, који је јануара 2017. године купљен из стечаја, много је уложено у оживљавање и унапређење живинарске производње.

Стојановић је на чело фирме дошао с позиције извршног директора групације „Бифтек“ из Ниша, која је сада власник дела „Агрожива“.

– Велику пажњу смо усмерили у тај пројекат. Обновили смо део постројења, планирамо ширење производње, улагање у развој и модернизацију, у развој тржишта, и домаћег и иностраног. Подигли смо квалитет и стандарде, од производње бројлера па до финалног производа. Имамо све светске сертификате у производњи хране, а међу реткима смо који имају ИФС стандард, један од најстрожих интернационалних у производњи хране. Фирма је сада део стабилног система, са четири кланице и чак 150 малопродајних објеката, и проблеми који су пратили „Агрожив“ сада су иза нас – напомиње Стојановић.

Он наглашава да се планира и ширење мреже коопераната.– Житиште је било препознатљиво по живинарској производњи. То је овде традиција и ми ћемо се трудити да је одржимо и у будућности – обећава Стојановић.А технички директор Милош Недељковић наглашава да су капацитети фирме већ сада на веома високом нивоу.

– Тренутно на поду, како ми то жаргонски кажемо, имамо 1,5 милион пилића у одгоју – истиче Недељковић. – Имамо три велике фарме, у Добрици, Торку и Зрењанину, и мноштво мањих, од којих је највећи број у Житишту. Планирамо да убрзо подигнемо још једну већу фарму у Торку, капацитета 200.000 бројлера.

Из те компаније поручују да су сви који желе кооперантски однос добродошли, а нарочито ако су с подручја Житишта и средњег Баната јер је обострано корисно да сировине буду ближе прерађивачких погона.    

  Ж. Б.

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести