Подстицаји Града Новог Сада пољопривреди представљени на Сајму

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић одржао је конференцију за новинаре на Новосадском сајму, где је представио Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја на територији Града Новог Сада за 2018. годину.
sajam radojevic1, grad novi sad
Фото: Град Нови Сад

„Град Нови Сад већ традиционално на Новосадском сајму, представља шта је то урадио у претходној години, и шта планирамо да радимо у наредном периоду у области пољопривреде. Свакако бих издвојио да смо усвојили Стратегију развоја пољопривреде Града Новог Сада за период 2018-2022. године, којом смо јасно дефинисали у ком правцу треба да се развија пољопривреда на територији Новог Сада. Настављамо да подржавамо оно што смо и до сада подржавали, а по чему смо препознати и у Републици Србији, а то је органска производња и производи са заштићеним географским пореклом“, рекао је Радојевић.

Он је додао да од недавно поред Футошког купуса и Фрушкогорског липовог меда, подстоји и трећи производ са заштићеним географскимм пореклом, а то је је Бегечка шаргарепа.

Фото: Град Нови Сад

„То је један од бољих резултата у претходних годину дана. Што се тиче органске производње, од сада ћемо едукације о томе више радити по месним заједницама, и помоћи ћемо нашим пољопривредницима да дођу до средстава виших нивоа власти и средстава европске уније. Приметили смо да је доста непознаница када је реч и о ИПАРД-у, и о конкурсима републичког министарства и покрајинског секретаријата, и трудићемо се да путем месних заједница што више едукујемо људе и помогнемо им, па  да искоришћеност тих средстава буде већа“, рекао је Радојевић и додао да ће акценат бити стављен и на подршку младима и женама на селу у складу са политиком републичког министарства.

Крај радног дана на Сајму обележиће „Вече шампиона“ на којем ће најуспешнијима према оценама квалитета производа и услуга, бити уручена заслужена признања, а Међународни пољопривредни сајам траје до понедељка, 21. маја.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести