Сунцокретово уље моћи ће да извозе само произвођачи

БЕОГРАД: Влада Србије донела је измењену одлуку о извозу уља којом се извоз омогућава само привредним субјектима регистрованим за производњу уља.
ulje, Dnevnik/Aleksandra Erski
Фото: Дневник/Александра Ерски

Извоз уља, по измењеној Одлуци, омогућава се само привредним субјектима који су регистровани за делатност производње уља, имајући у виду да жетва сунцокрета почиње средином августа, па је неопходно да се растерете складишни капацитети, саопштила је Влада.

Влада је донела измењену Одлуку о привременом ограничењу извоза основних пољопривредно прехрамбених производа битних за становништво којом се прописују другачији услови за извоз сунцокретовог уља.

Нове цене поштанских услуга у међународном саобраћају

Чланови Владе Србије дали су на данашњој седници сагласности на измењену Одлуку о утврђивању цена резервисаних поштанских услуга у међународном поштанском саобраћају, саопштила је влада.

Наводи се да је измена ценовника донета како би се ублажили негативни ефекати разлике између оствареног прихода и трошка обављања универзалне поштанске услуге, заштите интереса предузећа и државе, као и поштовања стандарда и параметара квалитета.

Предложено повећање цена односиће се на писмо масе до 20 грама, на препоручене пошиљке до 50 грама у међународном поштанском саобраћају, као и на писма са означеном вредношћу масе до 50 грама у међународном поштанском саобраћају, одлучила је влада.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести