Тендер за израду платформе е-Аграр до 22. фебруара

НОВИ САД/БЕОГРАД: Министарство пољопривреде расписало је међународни тендер за израду софтверског решења за е-Аграр, а понуде се могу послати до 22. фебруара.
onlajn, pixabay
Фото: Pixabey

Реч је о развоју платформе за онлајн регистровање више од 400.000 пољопривредних газдинстава и ефикасније управљање исплатама подстицаја у пољопривреди и руралном развоју. Дигитална платформа еАграр почеће да ради у јулу, а развија се у оквиру пројекта Конкурентна пољопривреда, који финансира Светска банка.

Како је наведено у тендеру, е-Аграр је први велики корак ка стварању интегрисаног административног и контролног система државних подстицаја у пољопривреди односно система за имплементацију и контролу плаћања директних плаћања и субвенција у оквиру мера руралног развоја везаних за пољопривредно земљиште.

Платформа е-Аграр ће се састојати од више софтверских подсистема. Међу њима су Регистар субвенција, Регистар фарми, подсистем за управљање документацијом, веб портал за пријављивање, као и подсистем за размену података између различитих регистара, што су све компоненте неопходне за пријем и процесуирање захтева за остваривање права на државне субвенције.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести