За уређење атарских путева обезбеђено 400 милиона

Покрајински Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство определио је 400 милиона динара за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта и за то објавио Конкурс на који се до 11. априла могу јавити градови и општине.
oranice BLU
Фото: Илустрација, Дневник (Бранислав Лучић)

Покрајина ће суфинансирати бесповратно 70 одсто трошкова без ПДВ-а, а остатак би требало да сносе локалне самоуправе .

До 40 милиона динара даје се локалним самоуправама за радове и материјал за уређење атарских путева и отресишта – припремне радове, земљане радове и изградњу коловозне конструкције од чврстог компактног материјала. Градови и општине могу да конкуришу једном пријавом и доставе преглед атарских путева и отресишта чије се уређење планира.

Додељени новац добиће одмах по потписивању уговора, а остатак ће бити исплаћен по правдању уплаћеног аванса и сопственог учешћа. Рок да се уговорени радови заврше је 15. децембра.

Корисници новца су обавезни да обезбеде техничку докумантацију и дозволе у вези пројекта по Закону о путевима и Закону о планирању и изградњи.

Од документације је, између осталог, потребнодоставити извод из градског или општинског буyета да је опредељен новац за сопствено учешће, а ако новац није обезбеђен за ту намену потребна је изјава овлашћеног лица да ће паре бити обезбећене најкасније за 30 дана од дана закључивања уговора.

Текст конкурса, образац пријаве на конкурс и правилник о додели подстицајних средстава путем конкурса за уређење атарских путева и отресишта могу се преузети са званичне интернет стране Покрајинског секретаријата www.psp.vojvodina.gov.rs

Додатне информације се могу добити телефоном на број 021-487-4405. 

З. Д.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести