Заштитићемо цену комплетног шећера, стиже 260 тона из резерви

ДАВОС: „Учинићемо све да земља буде припремљена за зиму чак и боље од многих развијенихјих земаља”, рекао је председник Србије Александар Вучић и између осталог нагласио да ће Србија заштитити цену комплетног шећера.
secer, pixabay.com
Фото: pixabay.com

"Све ћемо решити и обезбедити људима да имају нормалну и мирну зиму, да ли ће бити једноставно, неће. Немогуће је да избегнемо све преблеме, да будемо једнако добро припремљени, а можда и боље од многих развијенијих земаља", рекао је Вучић новинарима у Давосу, где учествује у раду Светског економског форума

Председник је рекао да настоји да реши сваку од 30 непознаница и нагласио да ће успети.

"На томе морамо вредно да радимо док људи буду на мору и купају се као што смо се данас бавили цео дан шећером", рекао је Вучић и додао да је цена за шећер од једног килограма заштићена, али да постоји проблем са трговинама.

"Дођу пчелари, ракијски дестилери или било ко, зашто би куповали џак од 50 килограма, где је цена виша, договоре се са пословођом да им скине килограм са палете и онда га однесу по нижој цени", рекао је он.

Данас ћемо зашититити цену за комплетан шећер, интервенисати са додатним количинама шећера.., навео је председник и додао да су разговарали са власницима обе шећеране и представницима 20 трговинских ланаца.

Додао је да верује да ће све бити у реду.

"До четвртка интервенишемо са додатних 260 тона шећера", рекао је председник и нагласио да Србија нема никаквог проблема са храном.

"Било би добро не због мене и државног руководства, већ због оних који гурају земљу да што безболније прођемо кроз ужасну кризу која ће бити све тежа у целој Европи да на себе не додајемо још неки терет - неки камен неистине, лажи притисака", казао је Вучић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести