Поред најављеног повећања пензија, СВАКОМ ПЕНЗИОНЕРУ ЈОШ ПО 20.000 ДИНАРА, ево и кад

Председник Србије Александар Вучић најавио је повећање пензија од 1. октобра од 5,5 одсто, али и исплату сваком пензионеру у Србији по још 20.000 динара, што ће нарочито обрадовати пензионере с најмањим пензијама.
dinar, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Вучић је рекао има добре вести за грађане, посебно кад је реч о стању у буџету те да се нада расту од 2,5 одсто чиме ће бити смањен јавни дуг што значи да ћемо бити неупоредиво бољи од ЕУ и земаља региона.

"Ми имамо добро стање, много боље него што смо мислили, у буџету. У првом кварталу мислимо да ћемо успети да дођемо до раста БДП-а већег од 2,5 одсто, што нам омогућава на смањење јавног дуга мањег од 50-51 одсто, што је за нас веома значајно. Поздрављам одлуку да минимална цена рада буде 402 евра, то је највише у српској историји", нагласио је Вучић.

Поменуо је да са произвођачима и трговцима, у договору са министарством и министром Момировићем, има намеру да уради одређене ствари.

"Овде су производи који ће бити означени овим логом, то је "Боља цена". Од идуће средеу свим ланцима ћете видети овакве производе. Спремили смо и цене у региону због лажи многих да су наше високе. Не постоји нико у региону ко има цену хлеба као нашу. Ево пилећи паризер цена је 399 динара, а од среде 259,99 динара. Реч је о огромном појефтињењу, само молим људе да на рафовима пронађу тамо где пише "Боља цена", каже председник.

 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести