Привремено отпуштено 100 радника у фабрици “Тоза Марковић”

У фабрици “Тоза Марковић” у Кикинди привремено је обустављена производња црепа на једној линији због чега је отпуштено око 100 радника. Привремено гашење једне

 линије производње црепа и отпуштање радника у највећој кикиндској фабрици је уследило као и претходних година, а како је најављено из фабрике, застој ће трајати до краја фебруара, када ће већина отпуштених радника бити враћена на посао.

У “Този Марковићу” је након две и по године стечајног поступка он закључен половином августа ове године, након усвајања плана реорганизације, када су потраживања поверилаца претворена у влансички удео па је већински власник постало ЈП “Србијагас” са уделом од 66 одсто.
Садашње руководство “Тозе Марковића” верује да ће ово бити последња годину када се зими смањује производња . Ове зиме неће бити прекида рада линије за производњу керамичких плочица. На линији за производњу црепа која је заустављена биће урађен генерални ремонт.

У „Този Марковићу”  после обустављања стечаја и почетком реализације плана реорганизације ангажовано је око 620 радника, од којих 170 на неодређено, а већина их је упослена на одређено време. Планом реорганизације предвиђено је да на неодређено буде ангажовано 260 радника.
- Прошла су тек четири месеца откако је завршен стечај и нисмо могли да обезбедимо да и током зиме раде обе линије за производњу црепа. Морали смо привремено да отпустимо раднике са те линије, али ће њих 95 одсто бити враћено на посао већ у фебруару. Нема никаквог масовног отпуштања радника, јер и претходних година од када је предузеће запало у тешкоће, линије су заустављање током зиме – каже директор “Тозе Марковића” Владимир Илић.

М. Митровић
 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести