РАС : Подршка ментора за 1.600 привредника у сарадњи са ЈИЦА

БЕОГРАД  : Више од 1.600 микро, малих и средњих предузећа и предузетника је кроз програме Развојне агенције Србије добило подршку ментора у пословању, по методологији развијеној кроз дугогодишњу сарадњу са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА), која ће бити настављена, саопштила је данас Агенција.
1
Фото: Tanjug

Као резултат вишегодишње успешне сарадње у Београду је данас свечано обележен и наставак сарадње кроз пројекат "Успостављање и промоција менторинг услуге за МСПП у земљама Западног Балкана, фаза 2, 2017-2020", који ће РАС и ЈИЦА реализовати са развојним агенцијама из Босне и Херцеговине (БиХ), Црне Горе и Македоније.

Пројекат се односи на унапређење стандардизоване услуге менторинга у Србији, као и наставак трансфера српске експертизе на пољу менторинга у Црној Гори, Босни и Херцеговини и Македонији, уз подршку јапанских експерата.

Помоћник министра привреде Катарина Обрадовић-Јовановић је, уз велику захвалност Влади Јапана и партнерима из ЈИЦА на дугогодишњој сарадњи и заједничком успеху, истакла да је ово један од веома малог броја пројеката ЈИЦА који има регионални карактер, као и редак пример да ЈИЦА подржава четврти пројекат заредом у једној земљи.

"ЈИЦА је већ дуже од 40 година ангажована на развоју МСПП у бројним земљама света и има искуство од преко 470 пројеката, док је тренутно 30 у току. Драго нам је да ћемо ово искуство наставити да примењујемо и у даљем развоју менторинга у региону Западног Балкана. Кроз нову фазу пројекта, ЈИЦА ће увести и КАИЗЕН метод у постојећу услугу менторинга са циљем да МСПП уз контролу квалитета унапреде и сопствену продуктивност", истакао је Тошијуки Накамура, генерални директор Сектора за индустријски развој и јавну управу ЈИЦА.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести