Тривунац: Понудићемо већински пакет у РТБ-у Бор 

КОПАОНИК: Држава ће понудити стратешком партнеру РТБ-а Бор већински пакет, изјавио је данас државни секретар у Министарству привреде Милун Тривунац.
rtb bor, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео), илустрација

Он је на Копаоник бизнис форуму изразио очекивање да ће приватизација РТБ-а Бор бити успешна као и приватизација Железаре Смедерево која сада позитивно послује.

"Сада је боља шитуација и по цени бакра и сада је права прилика да се РТБ Бор приватизује и надамо се да ћемо то ове године урадити".

Рекао је да ће бити предивиђена докапитализација од око 350 милиона долара и да ће држава у складу са законом три године пратити ту инвестицију.

Тривунац је рекао да је то најбоље решење за РТБ и подсетио да је држава раније "опростила 1,1 милиајрду евра историјских обавеза које су нагомилаване у том предзећу још из времена СФРЈ.

Нагласио је да се РТБ сада доста поправио по питању резултата и да то предузеће представља велики потенцијал.

Говорећи о Железари, он је казао да је тако држава и за Железару раније издвајала око 110 милиона евра сваке године за покривање губитака, док сада позитивно послује.

Навео је да је физичка производња повећана 44 одсто у Железари, као и приход од продаје за 77 одсто.

"Добар део је и од раста цене челика, а и инвестиције су повећане скроро пет пута него у периоду када је Србија била власник. Започели су и инвестициони циклус".

Тривунац је рекао да је за добар део државних предузећа приватизација "нужно зло, јер нема другог излаза".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести