Више јода за бољу концентрацију

Способност да се сконцентришемо, у великој мери зависи и од околности и ситуација у којима се човек налази.
1
Фото: Promo

Грешке које се направе због  недостатка концентрације могу да буду мале и безначајне, али некада могу да буду и кобне, као што је када до њих дође у вожњи. Један од начин да се поправи концентрација је и редован унос јода, храном и водом.

Јод је есенцијални минерал за људски организам и стога је јако важно да га уносимо свакодневно и то у довољним количинама. Овај минерал утиче на развој мозга и гранање неуронске мреже, па самим тим и на мождане активности. Поред пада концентрације, недостатак јода може да узрокује слабију пажњу, а код деце проблеме са учењем и памћењем. Како би се функције мозга одржале и биле на што вишем нивоу, јод би требало да буде свакодневни сапутник.

Дневне потребе човека износе 150 микрограма јода, док се трудницама препоручује двоструко више, 300 микрограма. Јода највише има у храни морског порекла, а у нешто мањој количини у воћу и поврћу. Будући да намирнице печењем губе око 20 одсто јода, а кувањем и до 58 одсто, наш организам највише јода може да апсорбује преко воде богате природно раствореним јодом.

Фото: Promo

“Minaqua” садржи природно растворен јод и једина је вода на овим просторима која има такав минерални састав. Још давне 1912. године ова вода је освојила велике златне медаље на сајмовима у Риму, Паризу и Лондону, тада под називом”Франц Јозефова вода”, што говори да је већ више од 100 година “Minaqua” традиционално квалитетна вода.

(Огласни текст)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести