Вучић: Бицерба мења ствари на боље

ВАЉЕВО: Фабрика немачке компаније Бицерба, која је отворена данас у Ваљеву, додатно ће индустријализовати тај град, који ће ускоро добити и брзу саобраћајницу до Лајковца, али и општу болницу у чију ће изградњу бити уложено око 90 милиона евра, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.
2
Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Вучић је током обиласка фабрике и разговора са радницима рекао да ће радници имати плату од 1.100 евра и добре услове рада.

"Брзу саобраћајницу ћемо да завршимо, то је наша обавеза, као и  према грађанима Ваљева", навео је Вучић.

Рекао је да се раније од Ваљева до Београда путовало око сат и 40 минута, док ће када буде завршена брза саобраћајница од Иверка до Лајковаца путовање трајати око 50 минута.

Вучић је рекао да је просечна плата у Ваљеву у децембру износила  608 евра, док ће у Бицерби бити значајно виша.

"Тек ће да буде напретка. Бицерба мења ствари, прави велику разлику и када је реч о запошљавању људи и тако што повећава примања грађана Ваљева. Додатна индустријализација Ваљева нас обавезује да радимо и обнову пруге од Ваљева до Врбнице. Ваљево постаје центар путне и железничке инфраструткуре. Остаје да урадимо и општу болиницу у Ваљеву на 77.000 квадртних метара, што ће коштати готово 90 милиона евра", навео је Вучић.

Такође, истакао је да ће у Ваљево до 15. октобра стићи гас, а у Бицербу пре краја године.

Бицерба је од кључног значаја за даљи развој, додао је Вучић.


Конрад: Значајан дан за Бицербу и Ваљево

Амбасадорка Немачке у Србији Анке Конрад изјавила је данас на свечаној церемонији отварање немачке компаније Бицерба у Ваљеву да је ово значајан дан како за компанију, тако и за Ваљево.

Конрад је истакла да компанија Бицерба нуди актрактивне могућности  за високообразоване стручњаке и додала да јој је драго што их је компанија пронашла у Србији.

“Бицерба ће инсталирати систем соларних панела ради снабдевања електричном енергијом на одржив начин како је то много других немачких компанија већ учинило”, рекла је она.

Амабасадорка је оценила да се то одлична уклапа у зелену агенду која је један од основних приоритета.


Вучић се приликом обиласка упознао са вагама које производи Бицерба, а генерални директор компаније Андреас Краут је том приликом истакао да је почаствован и привилегован због прилике да отвори постројење у Ваљеву и изразио уверење да ће у будућности Србија бити препозната као земља која производи најбоље ваге.

Бицерба је један од глобалних лидера у производњи вага и светски добављач хардверских и софтверских решења из области технолохије вагања, сечења и етикетирања.

Радови на изградњи фабрке Бицерба почели су у марту прошле године и тада је најављено да ће у њој радити око 300 радника, а инвестиција у првој фази вредна је око 21 милион евра.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести