Вујанић: CarGo није такси превоз

БЕОГРАД: Професор Саобраћајног факултета Милан Вујанић рекао је да цени министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић, али је поновио да CarGo  није такси превоз и да ради у складу са законом.
CarGo
Фото: Ilustracija/appcargo.net

"Сва плаћања у CarGo  иду преко картице, иду јавно и могу да се контролишу и на њих се плаћа пдв. Ценим госпођу министарку, али понављам CarGo  није такси превоз. Ви не плаћате употребу километра, већ плаћате употребу апликације

и тако CarGo  не крши закон", истакао је Вујанић гостујући у јутарњем програму ТВ Хаппy, преноси CarGo.

Он је додао да се не трба бунити напретку, јер услуга попут CarGo  апликације постоји свуда у свет - у Америци Убер, Русији Јандекс, Кини Диди апликација и да је у "великој дилеми да ли би код нас могло да се докаже да то није

легално".

"Биће тешко да ми кажете да две милијарде људи који на светском нивоу користе ову услугу користи то нелегално. Ја сам увек за то да се казни онај који крши закон, али CarGo  не крши закон. То је удружење које вози међусобно своје чланове", реркао је Вујанић.

Истакао је да се не слаже са начином на који су таксисти блокирали саобраћај у Београду и додаје да своја права треба да бране пред институције, тако што ће поднети пријаву, а не тако што ће стопирати град и онемогућити људима да обављају свакодневне функције.

Према његовим речима, таксисти су имали одређене бенефиције у односу на остале професије, па нису били у обавези да превозе странку, већ су бирали када раде и колико раде и нико им ништа није могао.

"Идете улицом дигнете руку и не заустави се јер не мора да стане. То се често дешава. Таксиста данас има око шест хиљада и док један од њих не оде у пензију, нов човек не може да добије дозволу и онда имамо монополско функционисање", рекао је Вујанић.

Он је оценио да CarGo  не би имао посла, када би таксисти могли да обаве сав посао у Београду и истакао да је CarGo  чак понудио таксистима оснивање удружења које ће функционисати преко апликације и где ће имати гарантовану плату од 150.000 динара, што је по њему, фер понуда.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести