„Банини” за 1,85 милијарду динара

На основу решења стечајног судије Привредног суда у Зрењанину, стечајни дужник огласио је продају АД „Банини” у стечају из Кикинде.Предмет продаје је цео индустријски

 комплекс „Банини 1” с производним погоном, канцеларијама, регалним складиштима, котларницом, као и припадајућа опрема. На продају је и индустријски комплекс тог некада познатог произвођача кондиторских производа број 2 на површини од 18.616 квадратних метара, с припадајућом опремом која је подељена у пет потпуно компатибилних линија чији се елементи користе на више линија.

Уз то, продају се и пословни простор у Кикинди површине 322 квдрата, као и један мањи од 129,50 квадрата. Нуди се и стан од 68 квадрата у Кикинди, затим пољопривредно земљиште од 994 квадрата с руинираном кућом у Башаиду, као и пољопривредно земљиште у Врбици.

Продају се и жиг и индустријски дизајн, моторна возила, информациони систем и софтвер и инвентар и залихе привредног друштва „Банини”. Све то има почетну цену од 1.859.888.947,80 динара.Јавно надметање одржаће се 21. марта у 10 часова у Кикинди у великој сали Центра за стручно усавршавање.Иначе, одлуком Привредног суда у Зрењанину, а на захтев Сосијете женерал банке, то предузеће је у стечају од априла прошле године. Та банка је тражила да се покрене стечај да би у том поступку наплатила своја потраживања од око 15 милиона евра.

Проблеми банатског произвођача кондиторских производа почели су још 2010. године, када се задужио код банака због изградње новог погона  на Теремијском друму. Међутим, убрзо су почеле да стижу високе рате кредита које су се стално увећавале, а фабрика није могла да их враћа и упадала је у дугове који су је одвели у стечај. На крају прошле године рачун „Банинија” био је блокиран за износ од 258 милиона динара.

Љ. М.
 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести