Марјан Вујачић негира да је убио Југослава Цветановића

ВРАЊЕ:  Подгоричанин Марјан Вујачић негирао је данас на почетку суђења у Вишем суду Врању да је у том граду 27. септембра 2017. године убио Југослава Цветановића, тврдећи да уопште није био у Врању у време убиства.
sudnica
Фото: pixabay.com

Убијени Врањанац Југослав је рођени брат Саше Цветановића званог "пит бул", који је правосанжно осуђен на 35 година затвора због убиства Николе Бојовића, рођеног брата Луке Бојовића, који у шпанском затвору служи вишегодишњу казну.

"Нисам крив, у време убиства чак нисам ни био у Врању, а за убијеног до момента отпочињаја истраге у вези са убиством никада раније нисам чуо", преносе врањански медији да је рекао је Вујачић.

Наводећи да се не сећа тачно где се налазио 27. септембра 2017. године када је Цветановић убијен, он је додао да је то за њега "потпуно небитан дан".

"Не сећам детаља о томе где сам се налазио, али у Врању сигруно нисам био", рекао је Вујачић и навео да је долазио у Врање једном - 2016. или 2017 године а да је у Србију ушао преко неког од административних прелаза са Косова.

Испричао је да административни прелаз прешао са својим пасошем и да је са регуларним папирима преноћио на Пржару, као и да је играо кладионицу јер је "страствени коцкар и коцка сваки дан".

У Врање је са Косова дошао са једним пријатељем, али његово име није хтео да открије да да не би, како је навео, довео у опасност.

Пожалио се суду да је након хапшења 12. јуна прошле године наводно преживео полицијску тортуру у Новом Саду и да је због степена повреда пребачен сам у Клинички центар Војводине, о чему како тврди, постоји целокупна медицинска документација.

"Знам то јер сам касније морао да потпишем рачун за медицинске услуге који су ми испоставили у Специјалном суду. Узимали су ми букални брис за ДНК два пута у полицији и касније, након два, три месеца, још једном у Специјалном суду", рекао је Вујачић.

Одговарајући на питање свог браниоца, београдског адвоката Боривоја Боровића рекао да никада у животу није чуо за Луку и Николу Бојовића.

"Нико ме никада није контактирао у вези са убиством Југослава Цветановића у Врању.

Први пут сам чуо за то име онда када је почела истрага", поновио је Вујачић.

Цветановић је убијен 27. септембра 2017. године у хаустору комплекса зграда Лепа Брена у центру Врања.

Више јавно тужилаштво у Врању подигло је оптужницу против Вујачића 12. децембра 2019. године "због постојања оправдане сумње да је учинио кривично дело тешко убиство, јер је на подмукао начин лишио живота Цветановића.

Оптужен је и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја

Драган Цветановић, други рођени брат убијеног Југослава рекао је на данашњем суђењу да се придужује кривичном гоњењу Вујачића и да истиче имовинско-правни захтев због смрти брата.

Одговарајући на питања адвоката одбране Боровића, он је навео да никада није упознао никога из породице Шарановић из Црне Горе, за које се верује да су са породицом Бојовића "у рату", због којег је дошло до низа ликвидација у Србији и Црној Гори протеклих година.

"Чуо сам за њих из медија, али не познајем никог. Југослав и ја радили смо у Црној Гори у периоду 2010-2012 на сезонским пословима у Будви. Прецизније, то су биле играонице на шеталишту. Југослав је, након хапшења Саше од 2013. године добио полицијску заштиту у Врању 24 сата дневно", исптичао је Драган Цветановић.

Полиција га је ако је навео, углавном обезбеђивала, али је било и прекида, можда у трајању од годину дана.

"Ја тада заштиту нисам имао. Чуо сам да је заштита додељена по одлуци Специјалног суда. Полицајци су долазли у том периоду и код нас кући, правили скице зграде у којој живимо. Године 2017. полицијска заштита је додељена и мени, негде у време када је ухапшена мајка Луке Бојовића. Полицајци нису били стално са нама, налазили су се испред зграде. Фактички смо имали заштиту само на папиру, а када бисмо ишли у град јавили бисмо се где идемо, али нас инспектори нису пратили стално. Рекли би нам да има полиције по граду и да је то заштита", испричао је брарт убијеног.

Рекао је и да није чуо да је у аутомобилу после убиства пронађен полицајац-жандарм како спава. Одговорио је одречно и на питање да ли је меду члановима обезбеђења њега и брата било неког из Жандармерије.

"Све полицајце који су нас штитили углавном знам из Врања", навео је Цветановић, према писању локалних медија.

Вујачић је ухапшен у Новом Саду због фалсификовања исправа, а његов случај је убрзо пребачен у Тужилаштво за организовани криминал у Београду, због истраге убиства Цветановића и још три убиства.

Међутим, прошле јесени је пребачен у тужилаштво у Врању.

Суђење се наставља 23. априла саслушањем сведока.

 

EUR/RSD 117.5757
Најновије вести