Одржано припремно рочиште Жапцу

У новосадском Вишем суду, како “Дневник” сазнаје,  је одржано припремно рочиште Небојши Тубићу Жапцу (60) из Новог Сада, који се терети да је починио више кривичних дела на штету сада покојног суграђанина Спасоја Миличевића (63).
sud novi sad NST
Фото: Дневник (Никола Стојановић)

Тубића оптужница терети за угрожавање сигурности и кривично дело тешке телесне повреде са смртном последицом.

Подсетимо, истрага против Тубића се водила због сумње да је 7. новембра 2017. године на паркингу на Булевару деспота Стефана 9 у Новом Саду, сада покојном Спасоју Миличевићу, иначе власнику занатске грађевинске радње „Кондор“ , нанео тешке повреде са смртном последицом.

Миличевићу су, наиме, нанете вишеструке повреде дрвеном летвом. Поломљена су му ребра, нос и повређено уво, а дан касније несрећни човек је преминуо у Ургентном центру Клиничког центра Војводина јер му је, како је утврђено обудкцијом, стало срце.

Небојша Тубић је, како смо писали, ухапшен 10. новембра 2017. године, након чега му је, у два наврата, продужаван притвор. Потом, половином марта 2018. године, дозвољено му је да се у даљем поступку брани са слободе, али му је била одређена мера забране напуштања стана уз електронски надзор. Он је, међутим, ту меру кршио, па је 18. маја те године био враћен у притвор. После недељу дана проведених иза решетака, 25. маја 2018. године, поново је пуштен из притвора јер Тужилаштво није било донело јавнотужилачкуи одлуку.

Иначе, док је трајала истрага о овом случају, предмет је у једном тренутку био прослеђен Основном јавном тужилаштву, које је, сматрајући да они нису надлежни, тражило од Апелационог суда да покрене поступак за решавање скуоба надлежности. На крају су судски списи, ипак, враћени у Више јавно тужилаштво.

Д. Н.

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести