Огласила се болница у Сремској Митровици ПОКОЈНУ НАТАШУ ЛЕКАР ПУСТИО НА КУЋНО ЛЕЧЕЊЕ, Породица НАЈАВИЛА ТУЖБУ

Општа болница у Сремској Митровици огласила се поводом смрти Наташе Жабић (44) из тог града, која је преминула прошлог четвртка након што ју је лекар пустио на кућно лечење после операције слепог црева.
kovid bolnica1, susnjevic
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Наташа је имала само 44 године и иза себе оставља двоје малолетне деце од 13 и девет година.

- Одмах по сазнању о немилом догађају, обавестили смо о свему надлежне здравствене институције и наложили унутрашњи надзор - кажу за "Блиц" у Општој болници у Сремској Митровици.

Наташа је сахрањена јуче, а породица је најавила да ће поднети тужбу против болнице и лекара јер су је, упркос томе што јој је нога отекла, пустили на кућно лечење.

Мајка двоје деце преминула је сат времена пре заказаног прегледа код другог лекара, како је рекао брат преминуле.

Поднета кривична пријава против лекара

Медији сазнају да је против лекара који је био укључен у овај случај поднета кривична пријава, а очекује се унутрашња контрола како би се истражиле околности везане за ову трагедију.

Брат Наташе Жабић, Саша, каже да сматра да је његова сестра преминула услед небриге лекара.

- Наташа је примљена у болницу због болова у стомаку и повраћања 31. марта. Сутрадан је оперисана због пукнутог слепог црева. Иако је изашла из болнице 16. априла, повремено је имала температуру, али упркос томе, није добила терапију против тромбозе. На отпусној листи је имала упут да се у случају компликација врати на одељење. Наташа је осетила јаке болове у левој нози која је почела да јој отиче. Отишла је у дом здравља где је хитно послата на хирургију због тромбозе - наводи Саша.

Породица каже - небрига

Међутим, како каже, дежурни доктор је није примио на одељење, већ ју је послао назад у Дом здравља, иако је ситуација била озбиљна.

- Кроз познанство, успели смо да закажемо преглед код другог доктора за сутрадан у 8.00 часова. Нажалост, Наташа је преминула ујутру у 7.00 часова, сат времена пре заказаног прегледа. Званичан налаз са обдукције је показао да је узрок смрти плућна емболија услед тромба. Сматрам да је Наташу убило непримање у болницу где би примила потребну терапију - каже Саша.

Оставила иза себе двоје малолетне деце

Наташа је имала само 44 године и иза себе оставља двоје малолетне деце од 13 и 9 година.

Очекује се да ће истрага пружити више информација о томе како је дошло до ове несреће те да ће бити предузете одговарајуће мере како би се осигурала сигурност и квалитет здравствене заштите за све пацијенте.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести