Приштина: Седморица осуђена због ратовање у Сирији

ПРИШТИНА:  Основни суд у Приштини осудио је седморицу косовских Албанаца на укупно 17 година затвора, због организовања и учешћа у терористичкој групи и илегалног поседовања оружја, јављају приштински медији.
pristina tanjug
Фото: Tanjug

Укупно 11 особа било је оптужено за организовање терористичких група и учешћа у рату у Сирији, али се двојица оптужених још налазе у бекству, док је последњи, Бетим Ибрахимај, према тврдњама породице, погинуо на сиријском ратишту, преноси РТС.

На највећу казну, додаје се, осуђен је Кујтим Битићи, којем је одређена казна затвора у трајању од четири године, док су Бесим Шабани, Егзон Љатифи и Беким Халили осуђени на по три године затвора.Адил и Јетмир Буши су, наводи, осуђени на по две године и шест месеци затвора.Јетон Хајдини је ослобођен због недостатка доказа, док је Кујтим Битићи због недозвољеног држања оружја добио условну казну од осам месеци затвора.

Осуђени имају право жалбе.У време када је Исламска држава представљала озбиљну снагу у Сирији и Ираку, са Косова је на ратишта у овим државама отишло око 300 људи, указује РТС.

EUR/RSD 117.3811
Најновије вести