Стефановић обишао радове на центру за ванредне ситуације

ВРАЊЕ: Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић обишао је радове на изградњи новог Регионалног центра за ванредне ситуације у Врању, који би требало да буде завршен до 2021. године.
stefanovic
Фото: Tanjug (video)

Драго ми је да радови теку предвиђеном динамиком и да ћемо до половине 2020. године завршити прву фазу радова, а да ће 2021. Сектор за ванредне ситуације добити један модеран објекат, рекао је Стефановић, истакавши да је ово једно од највећих градилишта Министарства унутрашњих послова.

Министар је објаснио да ће Регионални центар за ванредне ситуција бити пре свега тренинг центар, у коме ће ватрогасци кроз обуку стицати неопходна знања и вештине, како би у сваком моменту били спремни да правовремено одговоре и пруже помоћ грађанима овог дела Србије.

Драго ми је да напредујемо и да свакога дана можемо да кажемо да инвестирамо у сигурност, рекао је Стефановић.

Он је истакао да ће са овим центром, уз набавку нових возила и опреме и повећање капацитета у људству, грађани добити квалитетну подршку ватрогасне службе која брине о њиховој безбедности.

Према његовим речима, припаднике Министарства унутрашњих послова одликују брзина, ефикасност и посвећеност.

Стефановић се захавалио припадницима Сектора за ванредне ситуације који свакодневно ризикују своје животе да би грађани били безбедни, али и грађевинским радницима који се труде да Регионални центар буде на време завршен.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести