Стефановић обишао реновирану полицијску станицу у Лозници

Министар је подсетио да су полицајци током ванредног стања, у оквиру својих надлежности, дали допринос очувању здравља људи и истакао да они настављају борбу за безбеднију Србију.
Stefanović obišao renoviranu policijsku stanicu u Loznici Foto: MUP Srbije
Фото: Стефановић обишао реновирану полицијску станицу у Лозници Фото: МУП Србије

ЛОЗНИЦА: Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је данас реновирану зграду Полицијске станице у Лозници и том приликом поручио да ће Министарство наставити даља улагања у побољшање услова рада полицијских службеника, како би они били још ефикаснији.

“Драго ми је да настављамо са отварањем нових станица и да грађани Србије могу да виде да Министарство унутрашњих послова улаже новац равномерно у свим деловима земље, између осталог и у реновирање полицијских и ватрогасних станица“, рекао је Стефановић.

Он је подсетио да је ове године отворена и нова полицијска станица у Неготину, нове ватрогасне станице у Лазаревцу и Зајечару, као и да је започета реконструкција појединих полицијских станица широм Србије.

“Хоћемо да се одужимо полицајцима за бригу коју показују према грађанима и узвратимо им инвестирањем у њихову опрему. Ове године очекујем набавку додатних возила и опреме за оперативу, али и за редовне јединице полиције и ватрогасце“, казао је Стефановић.

Према његовим речима, МУП ће наставити да и даље јача полицију у људству и најавио да ће сутра бити расписан конкурс за пријем нових 1.060 кандидата за Центар за основну полицијску обуку, од којих ће око петнаестак бити распоређено у Полицијску управу Шабац.

Он је додао и да ће 22 полазника који се тренутно налазе на обуци, за пар месеци бити распоређено у ПУ Шабац, чиме ће се зановити полицијски кадар и ојачати њихов рад.

Министар је подсетио да су полицајци током ванредног стања, у оквиру својих надлежности, дали допринос очувању здравља људи и истакао да они настављају борбу за безбеднију Србију.

„Наставићемо да улажемо у побољшање услова рада, да наше колеге свој посао раде у нормалним и пристојним условима, да имају добре и савремене просторије, добру рачунарску опрему и да свакога дана виде напредак МУП-а“, навео је Стефановић.

Навео је и да је стање безбедности на подручју Полицијске станице Лозница повољно и додао да је са градоначелником Лознице Видојем Петровићем и начелником станице Срђаном Бркићем разговарао о унапређењу безбедности кроз систем видео надзора у школским двориштима и вртићима, који ће бити повезан са полицијском станицом.

Према његовим речима, Лозница је град у који ће држава наставити даље инвестиције и у коме ће, поред две фабрике отворене прошле године, ове године бити отворена још једна, што ће омогућити веће запошљавање људи.

Министар је захвалио градоначелнику Лознице на доброј сарадњи и на возилима које је град у претходном периоду донирао полицијској станици.

 

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести