Судији из Лазаревца притвор до три месеца због примања мита

БЕОГРАД: Специјални суд у Београду одредио притвор до три месеца судији Основног суда у Лазаревцу Светлани Стојановић (59) осумњиченој да је примила мито од једног окривљеног од 2.000 евра.
zatvor pritvor
Фото: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

Притвор до три месеца је одређен и њеном супругу  Мирољубу Стојановићу (66) који се сумњичи да јој је помагао у примању мита.

Портпаролка суда Бојана Станковић рекла је Танјугу да им је судија за претходни поступак одредио притвор због постојања околности које указују да ће ометати истрагу утицањем на предложене сведоке, као и због начина и последица кривичног дела које су довеле до узнемирања јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривицног поступка.

Судији се ставља на терет изврсење кривицног дела примање мита, а њеном мужу кривицно дело примање мита у помагању.
Тужилаштво за организовани криминал је против њих покренуло истрагу због сумње да су од једног окривљеног примили 2.000 евра, уз обећање да ће судија Светлана Стојановић као председница већа донети одлуку којом ће поступак вратити на поновно суђење, како би се окривљеном изрекла блажа казна.

Хапшење је обавила Служба за борбу против организованог криминала, у сарадњи са припадницима БИА, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал. 

EUR/RSD 117.9389
Најновије вести