Безос продао милион акција Амазона за 3,1 млрд долара

Оснивач и директор Амазона Џеф Безос продао је током првих дана августа милион акција компаније за 3,1 милијарду долара, објавио је Форбс
Amazon
Фото: amazon.com

ЊУЈОРК: Оснивач и директор Амазона Џеф Безос продао је током првих дана августа милион акција компаније за 3,1 милијарду долара, објавио је Форбс, позивајући се на документацију достављену америчкој Комисији за хартије од вредности (СЕЦ).

Након плаћања пореза, најбогатији човек света ће кући однети око 2,4 милијарде долара.Безос је акције продао по цени у распону од 3,10 до 3,18 долара по акцији, показују подаци из СЕЦ-а.

Форбс пише да се не зна због чега је Безос продао акције.

Фокс Бизнис, међутим, наводи да Безос последњих година редовно продаје акције Амазона ради финансирање других подухвата. Ова телевизија подсећа да је Безос обећао да ће сваке године прикупити најмање милијарду долара продајом акција ради финансирања Блу Ориџина, његове приватне фирме за свемирски туризам и истраживања.

Безос је задржао прво место на најновијој Форбсовој листи најбогатијих људи света, са процењеним личним богатством од преко 189 милијарди долара.

Прошле седмице Амазон је објавио да је у другом кварталу остварио приходе од 88,9 милијарди долара, 40 одсто више него у истом тромесечју годину раније, а добит је износила 5,2 милијарде долара, надмашивши знатно очекивања на Вол Стриту.

Акције Амазона су порасле ове године за 73 посто.

EUR/RSD 117.2072
Најновије вести