ИМАТЕ ЈОШ ЈЕДАН ДАН ЗА ПРИЈАВУ, а можете добити и 34.000 ДИНАРА ево ШТА ТРЕБА ДА УРАДИТЕ

Млади који су заинтересовани за учешће у програму ''Моја прва плата'' могу још данас да се пријаве за радне позиције, које су у ранијим пријавама навели послодавци и на којима ће бити оспособљени за самосталан рад.
3
Фото: pixabay.com/ Dnevnik

Након што се заврши њихово пријављивање за програм ''Моја прва плата'', 7. децембра, односно у четвртак, почиње повезивање кандидата са послодавцима из јавног и приватног сектора, које ће трајати све до 22. децембра.

Календар активности овог програма је период од 23.до 29. децембра, када ће се објавити коначне ранг листе послодаваца, са бројем кандидата које су изабрали на одобреним позицијама, док је период од 1. до 19. јануара резервисан за закључивање уговора између Националне службе за запошљавање (НСЗ), послодавца и кандидата који је изабран, као и почетак оспособљавања незапослених.

Само оспособљавање током програма ''Моја прва плата'' траје девет месеци, и за то време млади, који су завршили средњу школу, имају право на месечну новчану накнаду од 28.000 динара, а они са факултетском дипломом 34.000.

Новац им исплаћује Национална служба за запошљавање, а послодавци могу младима да исплате и додатна средства.

Ало

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести