ХТЕО ПОТПУНУ КОНТРОЛУ И СПАЈАЊЕ С ТЕСЛОМ Опен АИ одговорио на тужбу Илона Маска

САН ФРАНЦИСКО: Калифорнијска компанија за развој вештачке интелигенције Опен АИ је на свом блогу одговорила на тужбу Илона Маска рекавши да је амерички предузетник желео да има апсолутну контролу над поменутом фирмом.
1
Фото: openai.com

Опен АИ је навела да ће одбацити "све Илонове тврдње" и понудити сопствену верзију догађаја из прошлости, истиче се на вебсајту компаније.

"Док смо разговарали о профитној структури како бисмо унапредили мисију, Илон је желео да се спојимо са Теслом или потпуну контролу", укључујући "већински капитал, почетну контролу одбора и да буде извршни директор" Опен АИ, наводи се у објави.

Опен АИ тврди да није могла да пристане на услове Илона Маска пошто није желела да било који појединац има апсолутну контролу над фирмом.

У објави се истовремено наводи да је Маск знао да ће Опен АИ бити оријентисана на профит и да ће фирма постепено прелазити на рад на софтверу затвореног кода.

Аутори ове објаве су суоснивачи Опен АИ Грег Брокман, Иља Суцкевер, Џон Шулман, Сем Алтман и Војчех Заремба.

Амерички предузетник и милијардер Илон Маск је прошле недеље пред судом у Сан Франциску тужбу против калифорнијске компаније Опен АИ, њених суоснивача Сема Алтмана и Грега Брокмана и придружених ентитета, наводећи да су тужени прекршили своје уговорне споразуме у којима се наводи да ће развијати вештачку интелигенцију (АИ) у корист човечанства.

У Масковој тужби се помиње "основачки уговор" Опен АИ, али овај споразум за сада није објављен.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести