ТИКТОК УВОДИ НОВУ ОПЦИЈУ, ИЗНЕНАДИЋЕТЕ СЕ Сајт само за ваше фотографије

Ништа није вредело што су представници америчког Конгреса сатима испитивали извршног директора ТикТока Шу Чаоа о везама с Кином, ТикТок незадрживо граби ка освајању света.
1
Фото: Pixabay.com

И таман кад су нас научили да комуницирамо путем кратких видеа, променили су смер: окрећу се фотографијама.

Владавина ТикТока као краља популарности међу друштвеним мрежама првенствени је резултат његових „заразних” видео садржаја, које многи покушавају да копирају. Последњих година сведочимо тренду „тиктокизације” свега и свачега, па тако YouTube све више „гура” своје кратке вертикалне видео записе (Shorts), Инстаграм и Facebook имају Reels, X је променио екран за приказ видеа, а чак је и LinkedIn почео да кокетира с могућим већим нагласком на вертикални видео. Све то последица је популарности ТикТока, који диктира трендове, па помало чуди нова најава из те друштвене мреже. Корисницима су, наиме, почели да јављају да ће лансирати нову услугу – намењену дељењу искључиво фотографија.

Нова апликација зове се ТикТок Нотес, а према опису, на њему ће се обављивати само фотографије. Биће то, дакле, својеврсна конкуренција Инстаграму. Из кинеске компаније потврдили су да „истражују нове начине оснаживања заједнице да ствара и дели креативне фотографске радове на посебном месту резервисаном за то”. Страница photo.tiktok.com била је једно кратко време доступна, сада то више није, а службених информација о лансирању нове апликације за сада нема.    

И. Р.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести