Михајловић: Довољно енергената за несметан рад топлана

БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић рекла је данас да сви у енергетском сектору даноноћно раде како би се очувала стабилност система и додала да има довољно енергената за несметан рад и производњу електричне енергије.
radijator pixabay
Фото: pixabay.com

Министарка је председавала седницом радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом, на којој су изнети подаци о стању у електроенергетским капацитетима, извештаји о производњи, преносу и дистрибуцији струје, као и извештаји о реализацији планова за набавку додатних количина енергената за термоелектране и топлане.

Такође, представљени су извештаји о стању залиха угља и мазута за рад термоелектрана, као и пројекције о потрошњи до краја месеца и до краја зимске сезоне.

Речено је да је обезбеђено довољно енергената за несметан рад и производњу електричне енергије у термокапацитетима.

Радна група разматрала је и план набавке додатних количина мазута, а представљена је и досадашња реализација транспорта тог енергента.

Преносни систем функционише без већих проблема, као и дистрибутивни систем који наставља са редовним и планским одржавањем без већих проблема и искључења за кориснике.

На седници је било речи и о стању у гасном сектору и раду топлана у Србији, па је констатовано да нема већих проблема у функционисању система, с обзиром да је потрошња енергије била нижа током празника.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести