АУТОПУТ ДО БОЉАРА ЗА 3,5 ГОДИНЕ, ДО МОРА ЗАВИСИ ОД ЦРНЕ ГОРЕ „Аутомобилом за пет до шест сати до црногорског приморја”

КОПАОНИК: : Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас на Копаоник бизнис форуму да аутопут до Црне Горе, до Бољара може бити готов за три и по до четири године, али да остатак пута до мора зависи од црногорске стране која још није уговорила изградњу свог дела.
koridor 10, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Весић је то рекао на панелу Развој инфраструктуре у условима растућих каматних стопа, одговарајући на питање које године ћемо моћи да путујемо аутомобилом за пет до шест сати до црногорског приморја.

Додао је да се нада да ћемо ове године имати тендер за реконструкцију  пруге Београд - Бар.

"Од ове године треба нам 3,5 до четири године да завршимо свој део аутопута. То сад зависи и од Црне Горе, пошто они још увек нису уговорили свој део, онај други део аутопута, али кажем што се нас тиче, 3,5 до четири године", рекао је Весић на панелу, на којем је, између осталих, говорио и директор канцеларије Светске банке у Србији Никола Понтара.

Министар је нагласио да је преостала деоница до границе врло захтевна, да има веома много тунела и навео да су више од 20 одсто трасе тунели и мостови.

"Иако је тешко ту деоницу урадити, треба нам максимум четири године", рекао је Весић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести