Енергопројект лане приходовао 213,7 милиона евра

БЕОГРАД: Укупан остварени консолидовани приход Енергопројекта у земљи и иностранству у 2018. години износио је 213,7 милиона евра, док је у првом кварталу 2019. године остварен приход од 46,1 милиона евра, речено је на данашњој конференцији за новинаре челних људи те компаније.
energoprojekt
Фото: Tanjug

Пословним планом за ову годину планиран је приход од 249 милиона евра и уговарање нових послова у износу од 273 милиона евра, изјавио је генерални директор Енергопројекта Стојан Чолаков.

Он је рекао да је, имајући у виду најављене инвестиционе планове од неколико милијарди евра на нивоу Србије у наредним годинама, жеља и намера Енергопројекта је да са свим својим расположивим ресурсима активно учествује у планираним пројектима.

У саопштењу компаније се наводи да процес власничке консолидације система Енергопројект улази у завршну фазу.

У протеклом периоду наведени процеси успешно су завршени у Енергопројект Високоградња а.д, Енергопројект Нискоградња а.д, Енергопројект Хидроинжењеринг а.д, Енергопројект Урбанизам и архитектура а.д. и Енергопројект Енергодата а.д.

Процес власничке консолидације у потпуности је окончан у текућој години у Енергопројект Опрема а.д, док је у току спровођење одлуке о принудном откупу акција преосталих акционара у Енергопројект Индустрија а.д. и реализација понуде за преузимање акција мањинских акционара од Енергопројект Холдинг а.д. у Енергопројект Ентел а.д, рекао је већински власник Добросав Бојовић.

Актуелна тржишта на којима послује Енергопројект су Србија, Блиски исток, Африка, Русија и Евроазија, Јужна Америка и земље бивше СФРЈ.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести