ИНВЕСТИЦИЈА КОЈА СЕ УВЕК ИСПЛАТИ Ово су најбољи плацеви по Србији до 10.000 евра! Погодни и за ДОБАР БИЗНИС од којег може фино да се ЗАРАДИ

Улагање новца у некретнине је увек паметан потез, било да је куповина стана, куће или земљишта у питању.
z
Фото: Dnevnik (arhiva)

У последњих неколико година у Србији је дошло до значајног раста цена земљишта, јер је све више оних који се окрећу пословима у пољопривреди или већ животу у нешто руралнијим деловима.

Стручњаци наводе да је куповина земљишта најпаметнији потез, јер време може само да му донесе много већу цену од оне која је уложена, те и чисту зараду без посебног посла.

Ево неколико плацева на продају широм Србије, који за 10.000 евра нуде бројне могућности.

1. Београд, Овча – општина Палилула

Земљиште укупне површине од 3,32 ари продаје се на доброј локацији, на неких 20ак километара од центра Београда. Налази се на самом асфалтном путу и у близини је градских аутобуских линија 105 и 105 л. Власник оглашеног земљишта навео је је плац раван са идеалним димензијама – ширина 16,5 метара, а по дубини 18,5 метара.

У огласу наводи и да је заступљена неопходна инфраструктура, као и улично осветљење. Овај плац од нешто више од три ара, на општини Палилула продаје се за 10.000 евра. Погодан је за подизање стамбене јединице.

2. Врчин, општина Гроцка

Велики плац на чак 13 ари, заведен као грађевинско земљиште налази се на у насељу Врчин. Локација пружа леп поглед с тим да је плац на благој падини, а у околини нема много кућа, како је наведено у огласу. Земљиште је смештено ван главног пута у грађевинској зони. Поред загарантованог мира, локација будућем власнику нуди одлично мести за викендицу, или кућу за живот ван града.

Прва продавница удаљена је само један километар , аутобуска станица на два километра, а има и два километра до излаза на ауто-пут. Као и претходно земљиште, цена овог у Врчину износи 10.000 евра.

3. Бања Врујци, насеље Попадић

С тим да је сеоски туризам врло атрактиван последњих пар година, куповина овог земљишта нуди прилику да се на њему изгради неколико објеката који би касније могли да буду одличан прилив новац услед издавања за смештај и преноћиште.

У питању је плац од 6,5 ари, на само два километара удаљености од центра бање у насељу Попадић. Власник наводи да је пут асфалтиран, као и да плац прати конфигурацију терена са благом косином, и додаје да је комплетно ограђен.

Бандера за струју је близу плаца, а вода је бунарска. Оглашена цена је 10.000 евра, уз напомену да није фиксна, као и да је сваки договор могућ.

4. Ниш, место Доње Власе

На продају је одличан плац, површине од 4,9 ари у Доњем Власу. Налази се на изузетно лепом месту, у близини друге чесме и асфалтног пута са погледом на град Ниш. Идеалан за градњу породичне куће или викендице.

Пут до парцеле је макадам, плац је правилног облика. У питању је градско грађевинско земљиште, са могућношћу прикључка на воду и струју. Такође се наводи да је укњижен, чисто власништво и приватна својина. Цена за ову некретнину износи 8.500 евра.

5. Крагујевац, село Ђурисело

И овај оглас се уклапа у категорију плацева од 10.000 евра, тачније плац на десет километара од Крагујевца, у општини Станово простире се на 8,95 ари, а оглашен је на 9.500 евра.

Као и сви претходни, у питању је грађевинска парцела, па је погодан за изградњу породичне куће, брвнаре, било које врсте викендица. Налази се у непосредној близини главног пута у село Ђуриселу на изузетно лепој локацији одакле се пружа прелеп поглед на град и околину. Постоји могућност прикључка на градски водовод и електромрежу, а у непосредној близини се налази гасовод.

Подсећамо, најскупљи квадрат пољопривредног земљишта прометован је крајем прошле године на територији Града Новог Сада (катастарска општина Каћ) по цени од 76 евра/м2 за парцелу површине 19.743 м2, а то је уједно и најскупље пољопривредно земљиште у Републици Србији за које је издвојено 1,5 милиона евра.

Дневник/Бизпортал (Тамара Ђурђевић)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести