Министар: Убрзава се пројекат деонице брзе пруге БГ-Будимпештa

Србију и Мађарску у овом тренутку повезује неколико великих пројеката, од којих је најважнији изградња, модернизација и реконструкција брзе пруге Београд - Будимпешта, рекао министар Томислав Момировић
tomislav momirovic
Фото: Youtube Printscreen

БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић и његов мађарски колега, министар за иновације Ласло Палкович, договорили су се да се убрза рад на реконструкцији жзелезничке пруге Суботица-Сегедин, дужине око 27 километара.

То је један од приоритетних пројеката превиђених Оквирним споразумом о економској и техничкој сарадњи влада Мађарске и Србије у области инфраструктурних пројеката.

Министри, који су разговарали о сарадњи две земље у области инфраструктуре и грађевинарства, сагласили су се и да се одреде "официри за везу", као и да се направи стални тим два министарства за спровођење овог изузетно важног пројекта за повезивање две пријатељске везе, саопштило је Министарство.

"Србију и Мађарску у овом тренутку повезује неколико великих пројеката, од којих је најважнији изградња, модернизација и реконструкција брзе пруге Београд - Будимпешта. Али не смемо да заборавимо и веома важну деоницу Суботица-Сегедин, која је жила куцавица која повезује два највећа града у том региону, две локалне заједнице које већ вековима имају одличне, пријатељске и пословне контакте", нагласио је министар Момировић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести