Мировић: У Војводини највећи раст профитабилности привреде

НОВИ САД: У последње три године Војводина има највећи раст профитабилности привреде, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић приликом доделе уговора привредним друштвима за куповину нове опреме.
igor mirovic, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Тим поводом Мировић је истакао да се набавком најсавременије опреме и улагање у привредна друштва подстиче технолошки напредак.

Ценим да ћемо овим помоћи технолошки напредак макар на микронивоу, да ћемо одржати и проширити број запослених у предузећима, и да ћемо на тај начин успети да повећамо профитабилност наше привреде, рекао је Мировић.

Он је навео да Војводина, када се пореди са београдским регионом и регионима у централним и јужним деловима наше земље, има највећи раст профитабилности и додао да очекује да се то у најзначајнијој мери одржи и у наредном периоду.

Данас ћемо укупно доделити 321 милион динара у две области; 38 привредних друштава добиће средства када говоримо о основној компоненти и први пут шест привредних друштава добиће 56 милиона динара када говоримо о компоненти за развој потенцијала у делу који је везан за добављаче мултинационалних компанија, рекао је Мировић.

Додао је и да је донета одлука да конкурс буде поновљен у септембру, за који ће бити опредељено додатних милијарду динара.

Тиме ћемо уз финансијска средства која ћете ви уложити, која ће уложити привреда Војводине, а очекујем да не буду мања од тих додатних милијарду динара имати нови финансијски, технолошки и развојни подстицај за све оне који желе да се боре на тржишту и да привређухх, а они су за нас најважнији. 2022. године 43 корисника је добило 240 милиона динара, а откада је формирана Развојна агенција Војводине додељено је укупно 176 уговора, истакао је Мировић.

Додељена средства је, према Уговору, неопходно искористити у наредних годину дана, а набавка најсавременије опреме допринеће повећању и очувању радних места, као и технолошком напретку земље.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести