НА САЈМУ НАУТИКЕ, ЛОВА И РИБОЛОВА ПРШТИ ЛУКСУЗ Брод за милион евра; Понуда и за оне с плићим џепом

Понуда 44. Међународног сајма наутике, лова и риболова и ове године одушевљава посетиоце не само из Србије већ и шире, а који након дужег времена могу да виде и један изузетан, велики брод који не може да уђе у сајамску халу, вредан скоро милион евра.
1
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Компанија Goga Yac hting Club која већ 27 година на сајам доводи водеће светске наутичке брендове из Италије и САД, како њен челни човек Горан Васић каже за Тан‌југ, посетиоцима за 18 нових пловила нуди акцију од скоро 15 одсто.

"Највећа ствар коју смо припремили, после дужег времена, јесте да смо дотерали велики брод који не може да уђе у сајамску халу, вредан скоро милион евра", рекао је Васић и нагласио да је понуда посебна јер тржиште тражи све бољу и бољу понуду. 

"Пријатно смо изненађени одзивом и најавама клијената. Радним данима на сајам долазе озбиљни купци који желе да купе веће бродове", каже челник компаније која нуди и најновији модел чија је цена 9,8 милиона са додатном опремом 12 милиона. У понуди су пловила од 50.000 евра, рекао је он и додао да само за тај новац можете купити нешто супер луксузно и супер квалитетно. Посетилац који живи у САД каже да на сајам долази сваке године и да је сваке године све бољи и бољи.

"Понуда је изузетно велика, за свакога по нешто, није везано само за ексклузивне и скупе чамце, јахте и глисере, има и за нормалне услове коришћења", рекао је тај посетилац и оценио да београдски сајам наутике постаје значајан и за целу Европу. Млади Италијан менаџер продаје у компанији Кранки, каже да је срећан што је поново у Београду, да је компанија поносна што је део и овог 44. Међународног сајма наутике и што могу да представе многе моделе.

Као престижна компанија учествују на сајмовима широм Европе, САД, Блиском истоку, али нам је Београд изузетно значајан, казао је он и додао да желе и наредних десет година да буду присутни на сајму у Београду. Старији Београђанин такође изражава задовољство понудом и организацијом. Још један редован посетилац каже да у понуди Сајма има доста јахти и чамаца,

"Данас је први дан сајма, очекујемо више посетилаца, на први поглед мислим да су цене високе", рекао је тај посетилац сајма који жели прво да погледа понуду а затим да размисли о куповини.

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Представник АТВ и Наутика која заступа Сиреј, Жано и ЦТЦ, каже да се јахте и глисери могу купити на лизинг и рате. За брод 210 spx рата је 1.140 евра са учешћем од 34 одсто, на 48 месеци. Према његовим речима, најпопуларији у њиховој понуди је 320 Санденсер чија је цена 336.000 евра са ПДВ-ом, што укључује целу додатну опрему, тенду, тиковину ... и два мотора 6.2 од 300 коња. Међу посетиоцима била је и жена која каже да се интересује за наутику и има малу барку у Херцег Новом.

Каже да се нада да ће на сајму наћи мало озбиљнији модел, нешто чиме ће унапредити уживање на мору и вожњу до Роса. Учешће на сајму обезбедило је више од 100 директних и индиректних излагача из пет земаља, који имају и ексклузиван и иновативан изложбени садржај. Ову специјализовану регионалну манифестацију намењену љубитељима и корисницима свих врста пловила, спортова на води и роњења, опреме за лов и риболов, као и наутичке, камп и оутдоор опреме, отворио је министар привреде Слободан Цветковић.

Сајам ће трајати до 8. априла.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести