На скијалиштима продато више карата и већи приход него лане

Стање у свим скијалиштима Србије, на Копаонику, Торнику, Старој планини је одлично, пуно је гостију, а овогодишњи резултати пословања су изванредни, изјавио је за Телевизију Тањуг директор Скијалишта Србије Дејан Ћика и навео да ове године на скијалиштима, у просеку, има око 8.000 скијаша дневно док је лане у истом периоду било између пет и шест хиљада.
kopaonik
Фото: Tanjug (T. Valič, arhiva)

„Када се посматра продаја карата, продали смо 32 одсто више карата него лане за исти временски период и остварили приход већи за 75 одсто”, истакао је он.

Одговарајући на питање одакле је највише страних скијаша на нашим скијалиштима, рекао је да они углавном долазе из земаља бивше Југославије, а да је због короне мање оних из других региона.

Истакао је да је безбедност скијаша на првом месту и да се на скијалиштима поштују епидемијске мере, носе се маске, држи растојање, а скијаши су великим делом већ и заштићени јер носе капе, рукавице, одела.

„На жичарама је смањен капацитет, па се, рецимо, у шестоседима вози по троје, имамо бесконтактно подизање карата. Са „Торлаком” смо направили уговор по коме скијаши на Копаонику могу да се тестирају, а имамо и траума центар за случај повреда”, рекао је Ћика.

Када је реч о недавном проблему са жичаром на Копаонику која води до Панчићевог врха, рекао је да је квар отклоњен у рекордном року од седам дана и да је за то време био организован превоз скијаша минибусевима до других места да се не би правила гужва у самом центру. Поредећи цене ски-паса код нас са европским, навео је да су оне ниже, па рецимо цена шестодневног ски-паса на Копаонику износи око 19.000 динара, док се у иностранству, у месту истог ранга, она креће око 280, 290 па и 300 евра.

Ћика је рекао и да је што се тиче Скијалишта Србије и Скијашког савеза Србије све спремно за Европа куп за жене на Копаонику у велеслалому који се одржава 8. и 9. фебруара и на коме се очекује учешће 100 такмичарки.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести