ПРИОРИТЕТ ЦРНЕ ГОРЕ Градња АУТОПУТА до границе са СРБИЈОМ

ПОДГОРИЦА: Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић рекао је данас да је амбиција Владе Црне Горе да наредне године буде настављена изградња аутопута.
koridor 10, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Абазовић је на седници Владе рекако да је добродошао свако ко може да се бави бизнисом на транспарентан начиин.

"Верујем да ће се појављивати све више компанија које желе да буд део пројекта наставка градње аутопута. Наравно обратићемо пажњу, не можемо више правити уговоре где национални интерес није у потпуности заштићен”, истакао је Абазовић.

Министар финансија Александар Дамјановић је рекао да је 3. јула одржан састанак са представницима ЦРБЦ-а о намери за сарадњу и евентуални наставак градње аутопута.

Дамјановић је рекао да су неке компаније најавиле да би желеле да буду део пројекта наставка градње аутопута.

“Пошто је одређени број других компанија најавило да би желели да буду део овог пројекта, сматрамо да обраћања било које друге компаније према министарству морају да буду представљени на Влади. Задужује се МКИ да настави разговоре у циљу дефинисања потенцијалне сарадње. Без икаквих обавеза које намећемо, само да се заприми и ово интересовање као вид давања значаја наставку градње аутопута што би требало да буде стратешки и најхитнији приоритет Црне Горе”, казао је Дамјановић.

Према његовим речима, од 13. јула прошле године, када је отворен аутопут, мало се одмакло у дефинисању и припремама за наставак градње.

То се, како је рекао, мора преокренути.

„Губљење времена је највећи проблем за Црну Гору. Да ли ће ова компанија или нека друга из било које државе бити наш партнер од мањег је значаја у односу на оно што би требало да буде стратешки приоритет за наставак градње и повезивање Србије и Црне Горе аутопутем”, истакао је Дамјановић, пренео је портал подгоричке Адриа ТВ.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести